GELOOF & GEZONDHEID

Natuurlijk kan een mens met welke ziekte of kwaal dan ook geloven in het evangelie van Jezus Christus en een blij kind van God zijn. Juist dan mag een mens weten dat God de Schepper is van de mens. De schepping van Adam en Eva was een meesterwerk van God en Hij maakte hen heel persoonlijk. Adventisten geloven dat God de mens als een eenheid schiep van lichaam, ziel en geest.

Wie gelooft dat God de Schepper van de mens is, mag dan ook, uit dankbaarheid en erkenning goede zorg aan zijn geestelijke, lichamelijke en mentale gezondheid geven. Uiteraard zijn er ziekten en kwalen die niemand kan voorkomen. Toch zijn er erg veel welvaartsziekten die de mens redelijkerwijs kan voorkomen.

Zevende-dags Adventisten hebben meer dan 170 jaar ervaring met het voorkomen van ziekten. Zij hebben de beste Stop-met-Roken training ontwikkeld. Zij hebben de cornflakes uitgevonden, maar ook hoe men van sojabonen vleesvervangers kan maken.

De gezondheidsprincipes voor preventie van welvaartsziekten zijn samengevat in 8 basisregels die te midden van alle verhalen over gezond leven altijd hebben gewerkt. De eerste letters van deze 8 principes vormen, op basis van de Engelse namen, het woord “NEW START”©.

De meeste elementen spreken voor zichzelf en worden algemeen aanvaard en gebruikt. Bij gezonde voeding kan er nog weleens discussie zijn over wat dan gezond is. Adventisten gaan er vanuit dat God bij de schepping vooral granen, groenten, fruit en noten heeft gegeven. Daarmee kunnen al veel ziekten voorkomen worden. Als gevolg daarvan ontstaat de matigheid ten opzichte van alles wat ongezond en verslavend is. Dat betekent een leven zonder gebruik van tabak, alcohol en drugs en het variëren van wat we eten en drinken. Vertrouwen in God geeft een enorme boost aan de gezondheid van lichaam, ziel en geest. Door blij geloof ontstaat rust en vertrouwen. Bovendien is God, als Schepper, de allerbeste Dokter. Hij garandeert ook een toekomst zonder ziekte en zonder dood!

GELOOF KAN EEN GOEDE STIMULANS ZIJN VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID